donderdag 2 september 2010

Zegenrijke tocht naar Rome

Zo vlak voordat Co begint aan zijn Grote Reis naar Rome, krijgt hij van alle kanten de zegeningen mee voor deze expeditie. Een bijzondere kregen we van de heer W. te D.:

Dag Co,

Ik heb met te laat gerealiseerd dat ik de zegen van de Heilige Christoffel over je reis via internet had kunnen inroepen. Bijvoorbeeld via sanmichelearchangelo.com, de pauselijk goedgekeurde retailer in roomse parafernalia. Niks veranderd sinds de aflatenhandel in de middeleeuwen. Hoop dat je ondanks deze omissie en zonder amulet van de patroonheilige van alle reizigers, timmerlieden, schilders, pelgrims, fruithandelaren, boekbinders, schatgravers, hakebusschutters, hoedenmakers, tuinmannen en kinderen; alsmede patroon tegen besmettelijke ziekten, onverwachte dood, de pest, droogte, onweer, hagel, watersnood, vuurrampen, oogziekten en tandpijn, veilig zult aankomen in de Eeuwige Stad.

Goeie reis en tot spoedig ziens, W. te D.

Ondanks de afwezigheid van Sint Chris denkt Co dat hij toch veilig in Rome zal aankomen. Daar zorgen de vele zegeningen van alle lieve mensen wel voor: de Romeinse spreuken van het Olster stel, het mooie fotolijstje-met-inhoud van HJ en Krien, de lieve kaarten van Ger-I, de (strip)boeken, aardigheden, mailtjes en berichtjes van familie, vrienden en collega's. Iedereen leeft erg mee en daar is Co heel blij mee!
Gezegend en gesterkt vertrekt hij morgen naar de Eeuwige Stad.