zaterdag 11 september 2010

Italiaans Hollywood in 'onze' straat

Met geweerschoten en gierende banden werd gisteren het anders zo rustige straatje voor het Nederlands Instituut opgeschrikt. Toen we naar buiten renden bleek er geen maffia-afrekening of aanslag te zijn, maar opnames van een nieuwe Italiaanse blockbuster met in de hoofdrol Gabriel Garko, de beroemdste filmster van Italiƫ op dit moment (de man in het zwarte pak in het midden).
Deze aalgladde Italiaanse Brad Pitt-adept is beroemd geworden met een hele serie gangsterfilms vol amore en dramatiek die in de jaren 50 spelen. Om z'n artistieke horizon te verbreden is hij nu bezig met, u raadt het al, een gangsterfilm vol amore en dramatiek die in de jaren 50 speelt. Maar het was wel leuk om vanuit de verhoogde tuin van het instituut een plaatsje op de eerste rang te hebben bij deze opnames. Met verbazing heeft Co daarbij kennis genomen van het enthousiasme dat Garko bij sommige bewoonsters van het instituut wist op te wekken. Dat enthousiasme was helaas eenzijdig. Maar in tegenstelling tot de Ster zelf was de hele crew erg aardig en aangenaam verrast door de warme Nederlandse belangstelling.
En een aardige bijkomstigheid was dat de hele Via Omero vol stond met fraaie Italiaanse oldtimertjes uit de jaren 50.

3 opmerkingen:

krien zei

heb je je stiekem vanachter het tuinmuurtje met een 'kiekeboe', met een scheef Co-hoofdje in de film gewerkt? je maakt wat mee daar na de reuze-alk nu de reuze-aal....

DePim zei

never a dull moment lijkt wel....

harm job zei

Wel jammer dat er geen rol voor jou was weggelegd in die film ;) Nu geen volle zalen in Koekstad en omgeving...


keroneep