zondag 19 september 2010

Op ontdekkingstocht door Rome

Dit parmantige katje kwam Co tegen op één van de zeven heuvelen van Rome. Hij woont met zijn familie in een enorme tuin midden in de stad. Een tuin waar een mens normaal niet binnenkomt, maar waar Co afgelopen vrijdag even in kon rondneuzen.
Dat hij daar een kijkje kon nemen had Co te danken aan Rome-kenner professor Paul Meijboom. Voor zijn onderzoek op locatie had hij een fotograaf nodig en hij vroeg Marike en Co om mee op pad te gaan.
Het werd een bijzondere ontdekkingstocht door de stad. Langs vele minder gebruikelijke plaatsen die dankzij de mooie verhalen van Paul tot leven kwamen. Zoals deze middeleeuwse trap die beter bekend staat als de Borgia-trap, omdat de legende gaat dat de corrupte Borgia-clan hun overhoop gestoken slachtoffers van deze trap naar beneden gooiden als waarschuwing aan hun tegenstanders.
Hoogtepunt was tot wel het bezoek aan de grote kloostertuin waar Co het kleine katje ontmoette. Door een onopvallende deur ergens langs een drukke straat in hartje Rome kwamen we opeens in een enorme tuin die de hele top van de heuvel bedekte. Een oase van rust vol weelderig groen, compleet met de ruïne van een Romeins aquaduct en muren vol ingemetselde Romeinse resten die nog nooit archeologisch onderzocht zijn.
En niet te vergeten de fantastische uitzichten over de stad Rome. Vanaf de heuvel kon je het Colosseum, de Palatijn en het Forum Romanum overzien. Vanaf de dak van het klooster kon Co zelfs helemaal doorkijken tot aan de Sint Pieter.
En de ontdekkingstocht werd uiteraard meermalen onderbroken voor een hapje en een goed glas.
Zodat het uiteindelijk al redelijk in de kleine uurtjes liep voordat we via een nachtelijke Sint Pietersplein weer terugkeerden naar het instituut.

1 opmerking:

Jan en Corrie zei

Hallo Co en Ka
Fijn dat Co weer is opgeknapt,we genieten van de foto's en de berichtjes over Rome. Geweldig voor je om zo op de minder bekende plaatsen tekomen.En zo tezien is het ook weer mooi weer.
Vermaak jij je ook wel Ka,best vreemd he?
Hier gaat alles prima,Sonja heeft het erg naar haar zin met haar nieuwe baan.

Groetjes van ons Ome Jan en Tante Corrie