dinsdag 28 september 2010

Vakantie voor neef Ar?

Het Instituut is deze dagen slecht bereikbaar: naast vallende takken komt dat vooral omdat de gemeente Rome heeft besloten om de straat opnieuw te asfalteren. Hoofdschuddend heeft Co bekeken hoe dat gebeurt, gewend als hij is aan het tempo van z'n asfalterende neef Ar. In de tijd die neef Ar nodig heeft om een complete snelweg te vernieuwen, doen de Romeinse stratenmakers nog niet eens één rijstrook. Nou werkt neef Ar ook wel heel erg hard: misschien zou hij een uitwisseling met Rome kunnen doen? Komt hij ook eens aan vakantie toe.
Volgens het briefje had de hele klus overigens al gisteren geklaard moeten zijn. Maar door de druk van het Romeinse leven (socialisen vóór het werk, lange pauzes, op tijd naar huis i.v.m. spitsverkeer) zal het zeker de rest van de week duren voordat de hele straat geasfalteerd is.
NB: Mogelijk verbaast het u dat de vernieuwing van de straat plaatsvindt pal ná het bezoek van Berlusconi aan onze straat. Waarschijnlijk was de asfaltering gepland voorafgaande aan het bezoek, maar is de opening verplaatst, de vorige klus uitgelopen, is er slecht gecommuniceerd, een planningsfout gemaakt of zit er een baasje in het Romeinse stadhuis die toevallig een politieke tegenstander is van de Italiaanse premier. Kortom, het is één van die ondoorgrondelijkheden van het Italiaanse leven die wij blijmoedig hebben te aanvaarden.


Geen opmerkingen: