maandag 27 september 2010

Net gemist....

Net toen Co een paar dagen weg was, blijkt Berlusconi ons straatje te hebben bezocht! De controversiële minister-president van Italië was in de Via Omero voor de heropening van de Accademia d'Egitto, de Egyptische Academie. Kacokijk had de bloglezers graag een Berlusconi-kiekje gegund, maar helaas: alles wat nog zichtbaar was toen Co terugkeerde was een wat verfomfaaide rode loper.
En nog meer teleurstelling wacht de bloglezer die nu blij verrast is dat de Italiaanse opperpopulist speciaal langskomt voor de opening van een wetenschappelijk instituut. Dit is helaas geen bewijs dat de kleine B. meer interesses heeft dan macht, geld en vrouwen. De Accademia d'Egitto is namelijk een nepinstituut: het is gewoon een onderdeel van de Egyptische ambassade, bedoeld om propaganda te maken voor Moebaraks Egyptische republiek.
Dat is waarschijnlijk ook de reden dat het nieuwe gebouw zo veel mocht kosten. Helaas dus geen arabische bibliotheek en geen kolonie Egyptische studenten in onze straat, maar veel geblindeerde corps diplomatique-auto's en ongure mannetjesputters in foute pakken. Een wereld waar Berlusconi zich vast beter in thuisvoelt dan in academische kringen...

Geen opmerkingen: