zondag 7 november 2010

The beerhunters

Co is een liefhebber van een goed glas schuimend bier. Qua consumptie redelijk gematigd, maar altijd in voor een smakelijk en met liefde gebrouwen biertje. Al eerder ontdekte Co een Italiaans biercafé in het centrum. Maar dankzij de komst van Depim is de jacht op Italiaanse biertempels nu echt geopend.

Vrijdagavond hadden we een dubbele voltreffer. Na voorbereidend werk door Depim, ontdekten Depim, Puck en Co niet minder dan twee goede biercafés in de Via Benedetta in de wijk Trastevere: eerste een kroeg met de ononthoudbare naam Ma che siete venuti a fà en daarna het tegenovergelegen Bir e fud. Allebei pijpenlaadjes, waarbij de eerste een bijzondere collecties Europese speciaalbieren biedt en de tweede trots is op zijn uitgebreide assortiment Italiaanse ambachtelijke bieren. Cafés om vaker van te genieten. Tevreden proostend sloten we de avond af.

De tweede avond gingen Depim en Co voor iets exclusievers... Uit betrouwbare bron wisten we dat ergens aan de rand van Rome een brouwerij met biercafé moest zijn. Het werd een tocht door een vervallen industrielandschap langs unheimische wegen. Pas toen we bijna om wilden keren zagen we in de verte een poort in een oude fabrieksmuur met daarboven in geruststellende groene cijfers 4:20, de brasserie van brouwerij Revelation Cat was gevonden!

En de ontdekking was de wandeling meer dan waard: een zeer fraai en trendy bierlokaal met een enorm aantal biertaps en -pompen. Voorzien van een bediening die enthousiast én deskundig is en uitgelezen collectie eigen en wereldwijde bieren. Naast de bieren van Revelation Cat genoot Co ook van een hele goede Boon Lambik Foeder 10. Getapt uit een perfect afgestelde pomp. Het is een plezier om in Rome naar biercafés te gaan. Voor Italianen is speciaalbier een nieuwigheid. Daarom beperken biercafés zich niet tot de populaire merken, maar kiezen steeds nieuwe exclusieve biertjes om hun gasten mee te verrassen. Waarbij het overigens opvallend is dat de bieren van de kleine Nederlandse brouwerij De Molen uit Bodegraven het in Rome zo goed doen.


Mission accomplished!

3 opmerkingen:

Monica zei

Ha, Coen, dat is wel de lol van zo lang in een stad zijn, dat je aan dit soort zaken ook toekomt en niet alleen aan de bezienswaardigheden.

Proost!

Lin zei

Alla salute!

harm job zei

Bir et Fud, die hebben we gezien, vlakbij de wifi bar ;)
Verder, errug jaloers dat je dit allemaal doet waar wij niet bij zijn!

stelletje: rattants!