maandag 29 november 2010

Bijna heilig

Officieel is hij het nog niet, maar alles in Rome wijst er op dat de vorige paus, Johannes Paulus II, binnen niet al te lange tijd heilig zal worden verklaard. De benodigde ceremonies zijn al gestart. En overal in Rome zijn de signalen te zien dat het niet lang meer gaat duren. In de kerk San Sebastiano aan de Via Appia hangt hij al als een echte heilige aan de muur, samen met de reeds zalig verklaarde Moeder Theresa.
En in een andere kerk, de San Rocco, hangt hij ook. Samen met zijn voorganger Paulus VI blijmoedig bezig om de Heilige Maagd te aanbidden.
Geen wonder dat de souvenirhandelaren in Rome al grif inspelen op de heilige-in-spƩ. Beeldjes met de vorige paus zijn ruim voorhanden. En het aantal posters, kaarten en andere parafernalia van wijlen Karol Wojtyla overtreft ruim dat van de huidige paus.
Geen wonder dat er alvast levensgrote beelden in de verkoop worden gedaan. De Romeinse heiligenhandelaren verwachten natuurlijk een stormloop als de knoop eenmaal is doorgehakt door het Vaticaan.

Geen opmerkingen: