vrijdag 29 april 2011

Alle vijf fout (+ bonusnummer)

Co is niet een man met opvallende muzikale gaven. Toch wordt hij elke ochtend wakker met meezingmuziek in zijn hoofd. En bij elke gelegenheid welt een toepasselijk deuntje op. Een fout deuntje. Want al schaamt Co zich er een beetje voor, Co heeft iets met foute muziek. En die kan soms heel lang blijven hangen... Afgelopen dagen heeft Co Ka en zijn collega Rob-in geteisterd met het disconummer Do the hustle. Om daar weer vanaf te komen besloot Co dit blogje te plaatsen met zijn top 5 aan foute muziek. Want gedeelde smart is halve smart.

1. Van McCoy - The Hustle.
De top vijf begint uiteraard met hét deuntje van de afgelopen dagen:


2. Antz - Guantanamera. En een andere favoriet: Guantanamera, maar dan wel in de variant van de film Antz. Eigenlijk alleen dat traag voortslepende eerste stuk. Dat kan werkelijk daaagen in Co's hoofd blijven steken:


3. The Carpenters - Top of the world. De meeste deuntjes komen echter pas bovendrijven op toepasselijke momenten. Zo komt de tandglazuurverwoestende muziek van The Carpenters langs als Co het idee heeft dat hij het helemaal gemaakt heeft:


4. Gloria Gaynor - I will survive. En Gloria Gaynor komt natuurlijk uitstekend van pas op die momenten dat het juist niet gelukt is, maar dat Co er toch weer strijdvaardig tegenaan gaat:


5. Brenda Lee - I'm Sorry. Al zijn er ook voor Co momenten dat hij gewoon toe moet geven dat hij helemaal fout zat en er niets anders op zit dan de nederlaag te aanvaarden en excuses te maken. Dat zijn de momenten dat opeens Brenda Lee in zijn hersenpan weerklinkt...

Zijn ze fout? Natuurlijk zijn ze fout. En het is maar een kleine impressie van de voorraad foute muziek in Co's geest. Gelukkig is Co degelijk post-modern opgeleid. Dus hij weet: wansmaak is ook smaak. Do the hustle!


Bonusnummer. Gaat geen muziek dan te ver voor Co? Natuurlijk wel. Het bonusnummer is een nummer dat officieel bekend staat als het slechtste nummer dat ooit in de Nederlandse hitlijsten heeft gestaan: Zwaluw ach Zwaluw van Max en Betsy Anders uit 1965. Het nummer is eens omschreven als 'gezongen door een van elke muzikaliteit gespeend duo dat de bus nog moet halen, begeleid door een contactgestoorde pianist'. Let vooral op het muzikale intermezzo in het midden van het nummer:

Is ie fout of is ie fout?

6 opmerkingen:

kacokijk zei

En toch is ie wel lief en zijn hustle dansje op een verontrustende manier best sexy :-)

Hardcore Pim! zei

waar maak je je druk over broer?
Foute muziek bestaat niet!
Zegt een hardcore ABBA fan!
Die ook houd van foute hardrock zoals Rammstein en Evenensance!
Maar ook van cuntry music....

Lin zei

Haha, ik vind die foto van Co echt helemaal ge-wel-dig!!
En dat nummer met die zwaluwen ook. Verschrikkelijk.
Maar de rest is toch helemaal goed fout. Fout goed.
Beter dan H. die hier sinds dat we per ongeluk in Limburg tijdens carnaval belandden steeds 'Ich bin der Anton aus Tirol' zit te neurieën. Dat is toch echt fout fout. Gelukkig hebben we dan unhearit.com :-)

Rob-in zei

Ik heb genoten van je blog :-)
Erg leuk om te zien/lezen allemaal en goed om voorbereid te zijn idd! ;)

marsha. zei

Dat zwaluwennummer... Het lijkt wel alsof het twee liedjes door elkaar zijn! Een mash up avant la lettre?

advocaatje Pleitmevrij zei

@ HArdcore Pim
CUNTry muziek ..... LOL

Spotond

P.s. goeie dagen in het hoge noorden gehad? Jammer dat jullie niet thuis waren!