donderdag 21 april 2011

Demonstratief verjaardagsfeestje

Wat geef je aan de leukste jarige-die-alles-al-heeft? Inderdaad, een verjaardagsfeestje met 10.000 bezoekers, een podium, bands en bekende sprekers op de Dam te Amsterdam! Regelen we. Daar draaien wij ons handje niet voor om.
Ka wilde voor haar verjaardag graag naar de anti-kernenergie manifestatie. En zo gebeurde het dat Kaco samen met de neven en Ka's collega P-lis afreisde naar de hoofdstad.


Waar Ka en P-lis enthousiast meededen met het 'demonstratie-moment' (blijkbaar is dat tegenwoordig nodig bij een actie om in de media te komen). Ook hebben Kaco en aanhang naar sprekers geluisterd: de voormannen van de hele linkse oppositie was aanwezig, maar helaas niemand van rechts. Alsof kernenergie een rechts-links probleem zou zijn...
Verder hebben Kaco vooral de ogen uitgekeken naar spandoeken, borden en de outfit van sommige demonstranten. Bij een aantal voelden we ons zwaar underdressed (of in één geval overdressed), kijk hier maar eens voor een impressie:
Het was een geslaagde middag, waar Kaco moe maar voldaan op terugkeken. Heeft het demonstreren geholpen? Volgens de krant niet. Maar het is een eerste stap. Hoe ging dat Chinese spreekwoord ook al weer over de druppel die de steen uitholt?

Nou ja, in ieder geval heeft Kaco
Schoon genoeg van kernenergie
U ook?

2 opmerkingen:

DePim zei

maar het was toch een goeie dag!
De discussie hierover is nog niet voorbij....

Lin zei

Hé, ik zie de impressie niet...
En wat had ik graag mee gewild! (Volgende keer wil ik ook!)
Oh en nog gefeliciteerd!! Joeheee! (schaam!)