zondag 12 oktober 2008

laat de klokken horen...

Hoera,
dit is ons 100e blogje!
Tijd voor klokgelui...


een heerlijk uitje met HJ en Co, naar Zutphen. Zon, biertjes, gezelligheid, shoppen, happie eten, scharrelen in de randjes van de stad en aan d'IJssel. Helemaal goed!
En om zes uur 's avonds de klokken luiden. Helemaal gaaf en onder de indruk. Geweldig dat je zoveel lawaai mag maken om Zutphen te vertellen dat het zaterdagavond, zes uur is. Maar ook heel bijzonder dat 'dit lawaai maken' al eeuwen op dezelfde manier wordt gedaan. Naar boven de toren in, stilte, wachten tot het kleine klokje in de stad klaar is, zandloper om en dan trekken aan het touw. Eerst één klok, daarna langzaam de anderen. Geweldig! En als de zandloper de laatste korreltjes doorlaat worden de touwen losgelaten en gaan we een verdieping hoger waar de klokken hangen. In het avondlicht zien we hoe de klokken langzaam wegsterven en heel Zutphen weet dan dat het morgen zondag is. Moeder van HJ, heel erg bedankt voor deze prachtig mooie ervaring.
En dit super gave itempje voor onze 100e blog!

3 opmerkingen:

Groenlof zei

beetje donker filmpje hoor!
De Pim

Anoniem zei

jullie honderdste, gefeliciteerd!!! het was zaterdag erg leuk, gezellig en leerzaam maar ook vandaag zit andre van duin in mijn hoofd..... aaaarghhhhhh!

OSVVE zei

100! wow! bam! wroem!