vrijdag 14 mei 2010

Graffitikunst in de eeuwige stad

Rome is een magneet voor kunstliefhebbers uit de hele wereld. En niet alleen oude kunst floreert in de eeuwige stad. Het viel Kaco op dat er opvallend veel goede graffitikunst te vinden is tussen de zeven heuvelen. Zoals bovenstaande afbeelding, vlakbij het Colosseum. Al twee jaar oud, maar nog steeds te leuk om er overheen te plakken of spuiten. De maker Above heeft een spectaculair filmpje gemaakt over deze graffiti-afbeelding. Bekijk 'm hier.
In de joodse wijk van Rome kwamen we een hele serie graffiti-afbeeldingen tegen van de Italiaanse artiest C215. De portretten hierboven en onder zijn echt prachtig. Daar mogen ze wat Kaco betreft wel meer muren mee versieren (meer foto's van C215 hier).
Van wie de volgende is, weten we niet. Wel een handig kaartje. Als je echt de weg kwijt bent, dan weet je in ieder geval hoe ver je van de Aureliaanse Muur bent.
Om in te lijsten! Het beste bewijs dat graffiti ook kunst kan zijn (zoals gastblogger Juul al eerder bewees).

De graffiti viel Co vooral op omdat ze zo'n duidelijke gelijkenis tonen met de graffiti van Banksy. Deze Engelsman werd beroemd met zijn opvallende en ironische commentaren op de wereld om hem heen. Zie afbeeldingen op zijn website.

Geen opmerkingen: