zondag 30 mei 2010

Euro visie...

Mei is een fijne maand: meivakantie, vogeltjes en eieren, vakantiegeld en het eurovisiesongfestival. Kaco kijkt dit elk jaar weer trouw met lijstje in de hand, een hapje en een drankje. Tuurlijk baalt Kaco ervan dat N'land van die suffe liedjes stuurt en balen we nog meer als we dan niet door mogen naar de finale. Wij verbazen ons ook wel eens welke landen elkaar al dan geen punten geven. Maar het blijft een mooi feestje.

De winnares van dit jaar kunnen we helemaal achter staan (was bij ons tweede geworden, Frankrijk was onze favoriet, lekker zomernummertje). Maar Duitsland ligt dichtbij dus misschien kunnen we volgend jaar wel in de zaal gaan kijken (woei).

Normaal moet je, als alle liedjes zijn geweest, nog een folkloristisch dansstukje doorstaan voordat de puntentelling start. Noorwegen deed het anders: kijk nog even naar Madcon met Glow en al die maffe Europeanen die prima samen kunnen feestvieren, dansen en ook allemaal behoefte hebben om hun huisdieren erbij te betrekken.



Kijk, dat is nou echte euro visie:
'Though we all feel different, you are just like me!'

1 opmerking:

F. down under zei

reactie van down-under
Het is ook hier met enige tijdsvertraging uitgezonden. De zender SBS zond het uit. Ook de twee voorrondes. Al heb ik ze niet helemaal gezien. Verrassend, wat hebben ze er hier aan zou ik denken.
Het ochtend programma Sunrise besteedde er ook aandacht/analyse aan.
Verder stelt de tv hier niet zo veel voor. Ze kunnen nieuwsberichten eindeloos herhalen.
er is een zender classics met enkele leuke oude serie. Verder kijken we naar NSIC. Deden we in Nederland ook al. En straks het WK voetbal. Komt qua tijd een beetje ongelukkig uit. De meeste wedstrijden worden 's morgens rond 4 uur uitgezonden.