dinsdag 11 mei 2010

Eeuwige verbondenheid

Bij het eerste slotje denk je nog; 'he, iemand is z'n hangslot vergeten'. Maar als je hele bosjes ziet hangen (met romantische opschriften), dan besef je dat er iets bijzonders aan de hand moet zijn.
En dat is ook zo: Romeinse koppeltjes hebben de traditie om hun liefde te bezegelen door een hangslot aan een lantaarn op een brug te hangen en het sleuteltje in de rivier te werpen. Als een bezegeling van hun eeuwigdurende liefde. De Ponte Milvio was altijd de favoriete plek om dat te doen. Maar na een rel in 2007 (enkele lantaarnpalen vielen om onder het gewicht van de hangsloten) werd dit romantische gebaar verboden. De gemeente Rome plaatste nog wel enkel degelijke metalen roosters als alternatief, maar dat is toch niet het ware.

En dus dolen de romantische geesten nu door Rome, op zoek naar een brug-met-lantaarn om hun liefde te bezegelen. De vier lantaarnpalen op de Ponte Cestio bieden in ieder geval een paar paartjes lucht...

Overigens is Rome niet de enige stad waar geliefden hun romance bezegelen met hangsloten. Op Wikipedia is zelfs een pagina love padlocks met een overzicht van locaties. En voor ware liefde hoeft een mens niet ver te reizen: aan de Havenstraat in Delfshaven is het kunstwerk Lock of Love neergezet voor verliefde hangsloteigenaars. Aan de foto's te zien loopt het er echter nog geen storm.

2 opmerkingen:

harm job zei

Neem aan dat jullie de sleuteltjes ook kwijt zijn? ;) Rare jongens hoor, die Romeinen, en dan gaat Co er ook nog een worden.

ounesce

kacokijk zei

Tuurlijk niet, Co wordt misschien een halve Romein maar is geen halve gare ;-) Romantiek is mooi maar 't moet wel betaalbaar blijven! (aldus de Twentse filosoof HF)