zondag 25 oktober 2009

Caramba, hij is er!

Het nieuws zegt het en in onze eigen omgeving is het eerste slachtoffer gemeld: eindelijk is de langverwachte epidemie van de Mexicaanse Griep begonnen! Dat moet een hele opluchting zijn voor alle gezondheidswerkers die ons al maandenlang aan het voorbereiden zijn op deze grote klap. Op de radio waarschuwde gisteren iemand heel ernstig dat we nu geen grapje meer mogen maken over deze pandemie, want er zijn wereldwijd al duizenden doden door gevallen.

Voor de betrokkenen is dat natuurlijk een drama. Maar om het in perspectief te zetten: elk jaar sterven 250.000 tot 500.000 mensen wereldwijd aan de normale griep. En de laatste serieuze pandemie, de
Spaanse Griep epidemie van 1918, maakte zeker 50 miljoen slachtoffers. Het ziet er niet naar uit dat de Mexicaanse Griep zo ernstig gaat worden. Voor de meeste getroffenen is het een kwestie van de sombrero over de ogen trekken en met een welgemeend 'Caramba' een weekje in bed kruipen. Voor al deze mensen, en in het bijzonder voor de vrouwelijke helft van het Olster Stel, hier een opkikkertje van de Zangeres zonder Naam:




4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wie is het dan? Straks bij de diploma uitreiking gaat iedereen natuurlijk gissen..........

Gelukkig ben ik op mijn werk goed gewaarschuwd door de werkgroep: " Spaanse Griep". Hierin zitten 32 collega's van mij. Na een paar weken vergaderen kwamen ze tot de volgende waarschuwing:
Waaraan kunt een collega/client herkennen die de Mexicaanse Griep heeft.
1 Hoesten
2 Hoge Koorts
3 Overlijden

groet Maaike (ps alles van Huize van Wely is alweer op snif en we missen jullie)

Lin zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Lin zei

en ook hier lijken 'we' getroffen. Jongste had het twee weken geleden al flink te pakken en was afgelopen week helemaal de klos. Dagenlang hoge koorts, hoesten hoesten en nog eens hoesten (en daardoor overgeven, overgeven en nog eens overgeven); leuke herfstvakantie. Vandaag lijkt het weer een beetje beter gelukkig, maar nu is manlief ziek. Caramba!

harm job zei

Ik drink liever een Mary van de Prael dan dat ik luister naar Mexico. Deal?

trami