dinsdag 23 september 2008

Kaco verklapt een vakantiegeheimpje

Of je nou op vakantie wilt naar Tibet, Antarctica of het regenwoud, overal kun je een reis naar toe boeken. Zijn er dan geen plekken meer zonder toerisme op deze wereld? Jawel, die zijn er. En dichterbij dan u denkt. Tijd om een vakantiegeheimpje te verklappen op anderhalf uur rijden van de Nederlandse grens.
Trouwe lezers van deze weblog weten al dat we enthousiast zijn over de Waalse provincie Henegouwen en de stad Charleroi. Wat we vorige keer echter niet vertelden, was dat we daar het beste vakantiehuisje vonden dat we ooit hebben gehad.

Toegeven, de website is onogelijk en in het Frans. Maar het huisje is een oude watermolen die perfect omgebouwd is en van alle gemakken voorzien. Met fraaie uitzichten, een eigen meertje, landelijke stilte en een Nederlands sprekende eigenaar. Veel ruimte om te toeren, fietsen, paardrijden en wandelen in het fraaie golvende landschap. Gelegen op korte afstand van fraaie steden als Mons (Bergen), Binche, Brussel en natuurlijk Charleroi. En dichtbij bezienswaardigheden als het museumcomplex Grand Hornu, de abdijruïne van Aulne en de megalomane waterwerken in Strepy-Thieu en Ronquierres. Met uiteraard plekken om te genieten van uitstekende bieren en drankjes (of in te slaan voor thuis).

En de prijs voor zo'n huisje? Die is opmerkelijk laag. Het huisje heeft namelijk één bezwaar: er komen nauwelijks toeristen... Het zal wel liggen aan de slechte reputatie van de streek rond Charleroi of aan hun slechte website. Maar als u met maximaal 5 personen eens een weekje of een lang weekend helemaal weg wilt, dan is de Gîte du "Moulin Caba" iets voor u. Een aanrader!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

superplek!!!! levert deze wervende tekst jullie ook meer op dan glazig kijkende lezers die echt moeten ervaren wat een mooie plek het is? Bewust vergeten te zeggen dat het in een van de (voormalige) woonplaatsen van dutroux is? je spreekt er een nog grotere doelgroep mee aan! een aanrader!

harm job zei

precies! prachtige omgeving, heerlijk bier en overal dutroux!

Anoniem zei

Hoeveel provisie krijg je op de verhuur van dit juweeltje??? Het ziet er inderdaad hartstikke leuk uit! Wie weet...

Groetjes,
Nicole