dinsdag 17 juni 2008

Charleroi

Opnieuw een heerlijk weekendje in Wallonië. Door een uitzending van de VPRO hoorden we van een bijzonder boek: 'Arm Wallonië, van Pascal Verbeken'. Een aanrader! Een vorig uitje in februari met HJ en Krien was super goed bevallen en er was nog genoeg te ontdekken. Dus afgelopen weekend gingen we opnieuw naar het groezelige zuiden van België. En alle vooroordelen over Charleroi zijn wel een beetje waar maar... Charleroi is ook een boeiende stad, met verrassende gebouwen, veel uit het begin van de 20e eeuw. Oude fabrieksterreinen waar je heerlijk kunt struinen. Spannende metrolijnen, aardige mensen en een vliegtuig midden in de stad waar je slecht kunt eten. Kortom, een boeiende stad. Hier onze foto-impressie van Charleroi.

4 opmerkingen:

harm job zei

hebben wij dat toch allemaal gemist... was het leuk? volgende keer zijn we er weer bij hoor!

Anoniem zei

fijn dat jullie terug zijn! wel jammer dat we jullie tocht in charleroi nu na moeten rijden. De premetro nu wel gevonden?

Lin zei

He gats, ik word gewoon een beetje jaloers van zulke mooie tochtjes en foto's. Bah...

kacokijk zei

ik proef een Charleroifan. We hebben nu al 2 leuke betaalbare huisjes gevonden. Vanuit steur en ui stad ongeveer 4 uurtjes rijden en dan ben je in 'de lelijkste stad van Europa'. Adresjes doormailen? Er zijn ook scheepsliften voor de jongens ;-)