dinsdag 1 juli 2008

natuurlijk?!? prijsvraag!!!

Al een hele tijd terug zijn we een weekje naar Londen geweest. Super leuk, goede herinneringen, ook aan het Natural History Museum. Zijpaadjes in de evolutie, uitgestorven dieren, Victoriaanse siervoorwerpen van dieren waar je nou niet meer mee aan kan komen. Kortom, als je ooit in Londen bent...
Prijsvraag:
welke dieren staan er op de twee volgende foto's? Een hint, de ene is al lang uitgestorven. Van de andere dachten ze dat hij uitgestorven was, een dino-relict.
Met name van Miech hebben we hoge verwachtingen ;-) maar laat anderen dat niet weerhouden om mee te doen. De prijs nemen we mee vanaf Rugen, mmm. We houden natuurlijk wel rekening met de voorkeuren van de winnaar/winnares.

Maar hoe komen we hier nu op...
op deze website zie je ook mummies, skeletten en opgezette dieren. Zoals dit in elkaar gefrutselde monstertje. Fraude, sensatiezucht en huisvlijt is dus van alle tijden. 't is wel een poepie, toch...
In het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden hebben ze zelfs een Japanse zeemeermin van meer dan 200 jaar oud. Ik weet alleen niet of ze nog zeebonken kan verleiden.

8 opmerkingen:

Neef Sleutelstad zei

Even denken... De ene is een coelacanth en de ander is Coen. Was die uitgestorven dan? :-p Leuke holenbeer trouwens... En doe mij maar gewoon een pilsje hoor. :-)

Lin zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Lin zei

Ja, dachten wij ook. Een Coelacanth en een Co met een Reuzen Luiaard op de achtergrond. (Met dank aan Oudste; lichtelijk geobsedeerd door alles wat niet meer leeft en wat er voor zorgt dat wij als ouders hier ook het een en ander van leren.)
Wij gaan voor die prijs! :-)
Groet, Lin

harm job zei

Ik weet zeker dat ik coen herken op die ene foto, katja verstopt zich achter die vis, ik ken ze die kaco's! op de grond gaan liggen in eerbiedwaardige musea!

kacokijk zei

19 juli gaan we naar Rugen, 18 juli is dus de laatste kans om in te zenden. Als er meer goede antwoorden zijn zullen we loten. Gaaf dat ook de Kampense jeugd meedoet aan deze spannende wedstrijd.Op de opmerking van HJ heb ik slechts een ding te zeggen: "er moet wel een reden zijn om een ka op de grond te krijgen, bij deze vis was dat vanzelfsprekend niet nodig. Een soort functioneel grondliggen, zeg maar".

Anoniem zei

Inderdaad, het beest achter Coen is een reuzenluiaard (hum hum), de vis is inderdaad de roemruchte Coelacanth, ook wel Latimeria genoemd. Mend acht dat die al 30 miljoen jaar uitgestorven was...

Groet'n
D'n Pim
uut Damsko

Damsko zei

Foutje, 300 miljoen jaar uitgestorven...

Maar goet
P'm

Anoniem zei

Helaas ben ik weer te laat, beide antwoorden zijn denk ik goed de ene is een coelacanth en inderdaad de ander is een reuzen luiaard.
maar ja dat is makkelijk opzoeken als het antwoord al is gegeven.
Zal de volgende keer iets sneller zijn met het bekijken van jullie website.

de inconsequente broer.