maandag 13 september 2010

Uitgaan in Rome

Je zou het bijna vergeten tussen alle reuzenalken, filmopnames en het studeren door, maar in Rome kun je ook leuk uitgaan. Afgelopen weekeinde greep Co de kans aan om eens lekker neer te strijken in een typisch Italiaans wijnbarretje. Dat was de afsluiter van een cultureel uitstapje met instituutgenoten Marike en Puck naar een concert bij het Theater van Marcellus, één van Co's favoriete Romeinse gebouwen. Een monument dat hij met nog meer weemoed bekijkt sinds hij weet dat het Nederlands Instituut in de jaren 20 de kans heeft laten lopen om zich te vestigen in dit gebouw vlakbij het Forum. De regering in Den Haag vond het te duur...
Onder de noemer Notti Romane al Teatro di Marcello worden er in deze bijzondere ambiance de hele zomer avondconcerten gehouden. Wij bezochten een pianoconcert waar onder andere Rhapsody in blue en An American in Paris van George Gershwin op bijzonder goede wijze gespeeld werden. Muziek die heel goed combineerde met het gegrom en getoeter van het Romeinse stadsverkeer op de achtergrond.
De avond erna hebben we genoten van twee Italiaanse culinaire klassiekers (goed geraden: pizza en ijs) in de buurt van het Piazza Navona, waar vooral de pas opgeknapte centrale fontein 's avonds schitterend het water weerkaatst.
Een plek om te flaneren waar Marike zich helemaal in haar jaren 50-element voelde. Met de bijbehorende outfit slaagde ze er in om menig Italiaans mannenhart sneller te doen kloppen.

4 opmerkingen:

kacokijk zei

Ka:
Had mijn vrouw...

kacokijk zei

van deze dus (hi hi)
http://kacokijk.blogspot.com/2010/07/bomans-brenger-van-een-weinig-vreugde.html

M. van Aerde zei

Buongiorno! Leuk stuk hoor; als je dat zo allemaal terugziet en leest, besef je eigenlijk weer hoe lucky we wel niet zijn dat we hier drie maanden mogen zitten! (Er moet dan wel gewerkt worden, maar gelukkig is er is meer dan genoeg tijd voor flaneren en gelati!) ; )

harm job zei

Co aan de flaneer, tsjonge, ik kan niet wachten tot het volgende maand is, wil ook flaneren!

heatest