zaterdag 21 augustus 2010

Kaco kijkt op Rottum

Nog wat duf, maar in blijde afwachting stonden elf familieleden en vrienden vrijdagochtend in alle vroegte gereed op de Noord-Groningse waddendijk te Noordpolderzijl. Na 3,5 jaar wachten was eindelijk de dag aangebroken van de expeditie naar Rottumeroog!
Vanuit het kleinste zeehaventje van Nederland vertrok de boot door een doolhof van geultjes naar het Groningse eilandje, dat sinds het vertrek van de familie Toxopeus onbewoond is.
Na een urenlange vaart en een half uurtje wadlopen waren we er dan eindelijk. Rottumeroog is geen oerlandschap; de overal aanwezige resten van menselijke aanwezigheid verraden de geschiedenis. Het is wel een wondermooie plek vol weidse landschappen en fotomomenten. Een plek waar je nog flessenpost kunt vinden en de ongenaakbare natuur kunt doorstaan.
Een plek waar de cirkel des levens in al zijn vormen aanwezig is. Met dode konijnen, smakelijk zeekraal (dat je zo uit de kwelder kunt eten) en de grootste zeehondenkraamkamer van de Waddenzee.
Een eiland met voor een ieder wat wils. Een hele dag op stap met mensen die elkaar niet zo goed kennen is een risico, maar alle elf hadden ze een topdag! En iedereen beleefde het eilandgevoel op zijn of haar eigen wijze....
Zodat we 14 uur na de start moe maar voldaan allemaal weer onze eigen weg gingen....
Voor de deelnemers aan dit bijzondere uitje, hebben we al onze foto's in groot formaat op internet gezet.

1 opmerking:

tante Corrie en oom Jan zei

Hallo Coen en Katja,wat een mooie foto's van jullie geweldige dag, fijn dat jullie goed weer hadden. Leuk cadeau voor Gerard. Daar kunnen jullie nog lang op terug kijken.

Groetjes van ons Oom Jan en Tante Corrie