zondag 23 januari 2011

Bijzondere ambiance

Vrijdag gaf Co zijn eerste serieuze, gelukkig goed geslaagde, lezing voor vakbroeders en -zusters. En als je het dan toch doet, dan moet je het goed doen: in een bijzondere ambiance en het liefst in het buitenland.
Dat is gelukt: voor Co geen prefab universiteitszaaltje, maar een chique zaal vol negentiende eeuwse schilderijen en tierelantijnen in de Belgische universiteitsstad Gent.
Alwaar hij mocht spreken in het gebouw van de Koninklijke Vlaamse Academie voor Taal en Letterkunde.

Een gebouw barstensvol marmeren Belgen, die eerbiedwaardig op ons neerkeken...
En waar zelfs de koffie in een salon met kroonluchters werd geschonken. Maar wat wil je, in een gebouw waar zelfs het herentoilet verborgen zit achter een bewerkte hardhouten deur met koperbeslag?
Doet Co opeens weer denken aan het personeelsblaadje dat hij ooit heeft gemaakt voor d'n Omroep. Jarenlang heeft daarin een toilettentest gestaan, als ludiek protest tegen de matige toiletvoorziening in het omroepgebouw. Ben benieuwd wat dit academische toilet zou scoren?

4 opmerkingen:

Lin zei

En? Hoe ging de lezing?

DePim:-) zei

mooi hoor!

harm job zei

Tsjonge! Ben onder de indruk....

En die toilettentest, die herinner ik me nog wel :)

freth

krien zei

toilet van Van der Valk was goed, die van de deurwaarder ad overkant wat minder, ambulancedienst scoorde behoorlijk. en de universiteit van gent? hier in textielstad zijn we ernstig trots op Co en boenen het toilet tot het glimt, omdat een verrassingstest nooit is uit te sluiten ;-)