zondag 6 december 2009

Dickensdrama

Een prachtige mail uit het kaasstadse met een verontrustende mededeling die we jullie niet willen onthouden: Hallo koekhappers!
Neeeee! Kijk nu wat er van komt, die aanhoudende kerstellende in Koekstad!
Nu is de walm van gepofte kastanjes ook al westwaards gewaaid om daar wat vrijwilligers in West-Friesland aan te steken met het Dickensvirus. Gevaarlijker dan de Mexicaanse griep, zeg ik u. Quelle horreur! Het komt dichterbij, maar ik verzeker u dat in Kaasstad een harde cel te vinden is die al twee leden telt en die cel verzet zich met hand en tand tegen de oprukkende Dickenssaus waarmee straks heel het land overgoten dreigt te worden.
Dit is namelijk wat het Noordhollands Lachblad weet te melden:
In Dickensdecor door Medemblik
Gepubliceerd op 01 december 2009, 16:58
Laatst bijgewerkt op 01 december 2009, 16:59
MEDEMBLIK - Een mopperende Scrooge. Het Meisje met de Zwavelstokjes dat kou lijdt en een Oliver Twist die de notabelen besteelt. Dat alles, beschenen door kaarslicht en in de geur van glühwein en warme chocolademelk afgezet tegen het decor van de oude huizen in binnenstad, vormt de eerste Dickensdag van Medemblik. Zo'n tachtig vrijwilligers, amateurtheaterspelers én echte acteurs worden ingeschakeld om vrijdagmiddag 11 december de jaarlijkse kerstmarkt op te luisteren met een bijzonder schouwspel. Lees meer in Dagblad voor West-Friesland/Enkhuizer Courant van woensdag 2 december.

Deze laatste raad sla ik uiteraard in de (noordwesten) wind en ik raad u aan hetzelfde te doen. Het moet hier stoppen!

Wij sluiten hier natuurlijk bij aan. Ook in Koekstad is een cel opgestaan van 2 leden en een grijze kater die (zoals elk jaar) 'ons Dickensfespijn' gaan boycotten. We voelen ons gehoord, gesterkt en gesteund door de Kaasstadse verzetsbeweging. Kaasstad, bedankt!

Geen opmerkingen: