woensdag 1 februari 2012

Geboortemuziek

Op Facebook is het een kleine rage: opzoeken wat de nummer 1 was in de Hitparade op de dag dat je geboren werd. Kaco kon vanmorgen de nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en besloot zelf ook maar eens op zoek te gaan. Dat viel zwaar tegen....

Co blijkt geboren te zijn toen Rod McKuen de lijsten aanvoerde met het dreinerige en ongeïnspireerd voordreutelende 'Soldiers who want to be heroes'.

Voor Ka is het lot zelfs nog wreder, op haar geboortedag kweelde Mort Schuman zijn 'Le lac majeur'.
Da's even een koude douche... Wat moet een mens daarmee? Gelukkig hebben Ka en Co een oplossing bedacht: beide zijn te vroeg geboren. Dus eigenlijk zouden we op een andere dag, met een andere Top 1 hit geboren moeten zijn. En dat opent hele nieuwe perspectieven:

Voor Ka is nu opeens haar geboortehit 'Tie a yellow ribbon down the old oak tree' van Tony Orlando & Dawn, toevallig één van haar lievelingsnummers!

En voor Co? Ach, hij 'kreeg' Soley Soley van Middle of the Road. Nog niet om over naar huis te schrijven, maar het verklaart in ieder geval wel hoe Co aan zijn voorkeur voor vrolijkmakende, licht overdreven niemendalletjes komt...

2 opmerkingen:

juul zei

Het kan altijd erger!
Op de geboorte dag van Mi, het broertje van Ka stond Het smurfenlied van vader abraham op nr 1.

DePim zei

Ik had wel een leuk nummer, The Israelites van Desmond Dekker!