donderdag 16 februari 2012
Cider land
Wat Co zich nooit gerealiseerd had voordat hij naar Oxford kwam, is dat Engeland niet alleen een bierland (pardon ale-land) is, maar ook een cider-land. Net als in Frankrijk kun je de alcoholische appeldrank (een enkele keer perendrank) hier echt overal krijgen. Wat opvalt is dat Engelse cider veel sterker is dan Franse: vaak 7 of 8%, veel sterker dus dan Engels ale. Ook valt het enorme aantal merken op. Een beetje pub heeft meerdere ciders op de tap en elke supermarkt heeft een breed assortiment, van goedkope plastic megaflessen tot exclusieve varianten van de geliefde fruitnat.Hoewel, fuitnat... Eén merk maakt reclame dat het 'cider met fruit' is. Als dat bijzonder is, waarvan zijn de rest van de ciders dan gemaakt?
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
2 opmerkingen:
appels zijn geen fruit wnat je maakt er cider van?
enne, natuurlijk is het ciderland! Niet op z'n Frans uit de fles, maar uit tap of blik, net als Ierland en Scandinavia....waarom Nederland daar niet aan mee doet, dat zal de Duitse invloed wel zijn
Een reactie posten