zaterdag 4 december 2010

I'm going home...

Eindelijk was het dan zover: gisteren ging Co terug naar huis. Na drie boeiende, intensieve en leerzame maanden in Rome ging hij terug naar Nederland, naar Ka en naar zijn familie en vrienden. Vanuit Rome, waar het 15 graden en zonnig was, naar een Nederland waar het inmiddels volop winter is.
Boven Italië kreeg je die indruk bepaald niet. Daar was alles nog groen, tussen de bewolking door. Pas boven de Alpen veranderde het uiterlijk van de wereld plotsklaps... Een dik sneeuwpak maakte van de bergen een winters wonderland.
Boven Duitsland was er weinig te zien, maar toen de bewolking brak zag Co plotseling de kerncentrale bij Hoey en vlak daarna de havens van Antwerpen. Nederland was nabij!
Even later was het zover: het winterse Berg op Zoom van boven af. Co was weer boven Nederlandse bodem!
Het volgende gat in de bewolking liet een grote stad zien: Den Haag en direct daarna de haven van Scheveningen, met duidelijk zichtbaar de Pier en het Kurhaus in de sneeuw.
Blijkbaar moest het vliegtuig van de noordkant aanvliegen, want Co maakte een boog over de Noordzee en kwam in de buurt van Alkmaar weer boven land. Vanaf daar wees alles er op dat het vliegveld steeds dichterbij kwam. Vanaf linksboven: een Noord-Hollandse boerderij, het Noordzeekanaal, Spaarndam met de Mooie Nel (Haarlem net niet zichtbaar) en het kleine dorpje Spaarnwoude.
Als laatste herkenningspunt het Rottepolderplein bij Halfweg, met (het blijft tenslotte Nederland) uiteraard een vrijdagmiddagfile.
En dan eindelijk Schiphol, terug op Nederlandse bodem!
Co was daardoor al helemaal in de plus, maar van dit enthousiaste ontvangst schoot hij pas echt helemaal vol. Het is goed om weer thuis te zijn!

1 opmerking:

DePim:-) zei

we zijn ook heel blij dat je weer heelhuids thuis bent!