zondag 31 augustus 2008

Afvalbakkenontdekkingstocht

Afgelopen twee maanden werden we op dit blog plezierd met diverse gastbloggen. De makers daarvan kwamen enthousiast aanzetten met foto's van afvalbakken uit andere delen van het land en zelfs uit Frankrijk. Maar het wordt ook weer tijd om de inventarisatie in onze schone stad op te pakken. Daarom vandaag aandacht voor de afvalbakken in de Koekstadse parken. In onze stad hebben diverse parken hun eigen straatmeubilair, zoals bankjes en natuurlijk afvalbakken. We beginnen met een afvalbak uit het Nieuwe Park bij de watertoren. Het is een variant op de binnenstadsbak.

Spannender is de aankleding van het Worpplantsoen, het enige stadspark van Nederland dat in de uiterwaarden ligt. Bij de laatste herinrichting in 2005 zijn er bankjes en bakken geplaatst die een elegante en tuinachtige uitstraling moesten hebben.
Helaas lijken de afvalbakken wel erg op vuurkorven. En die overeenkomst heeft al voor diverse bakken het einde betekend (maar ze worden altijd weer keurig vervangen).
Tenslotte als extraatje nog een bijzondere bak uit een buurstad. Een tip van een collega van Ka. Die met enig afgrijnzen heeft staan kijken hoe Ka deze bak op de foto ging zetten.

2 opmerkingen:

harm job zei

dan is onze vuurkorf ook een afvalbak. hmm, dat is ie ook. en dan steken we de fik er in. goed om te weten, mocht ik ooit een zaak hebben in de rechtbank waarbij een koekstedeling fikkie heeft gestookt in een van deze bakken, zal ik zijn advocaat influisteren dat het vrijsprak zal worden. ;-)

Anoniem zei

Oh die laatste is echt heel leuk!! Sorry, maar jullie buurstad wint!