maandag 22 juni 2009

alles plat.... wat wordt hier verzwegen

Voor de mensen die in de mooie lente van 2000 bij Oost werkten zijn dit gevleugelde woorden. Woorden die 9 jaar na dato ook bij Kaco nog regelmatig langskomen. Voor Co die, net als alle andere Oostcollega's, de weken na de ramp heel veel hebben gewerkt en bijzondere dingen hebben meegemaakt blijft die 13e mei in 't geheugen gegrift.
Voor mensen die niet uit Enschede komen, of er geen directe betrokkenheid hebben is 'De Vuurwerkramp' gelukkig weer weggezakt. Afgelopen vrijdag ging Ka met oud collega's naar het mooie Enschede om lekker bij te kletsen, te lunchen en de Roombeekroute te lopen. Deze wijk die 9 jaar geleden nog 'plat' lag is inmiddels voor een heel groot gedeelte weer opgebouwd. En ze hebben er iets prachtigs van gemaakt! Hier een sfeerimpressie.



Als 'kers op de taart' op de terugweg nog een Van-der-Poel-ijsje. Zo eindigde een geslaagd dagje Twente.

HJ en Krien gaan wij ook een keer?

zondag 21 juni 2009

Dagje uit

Zaterdag bezocht Kaco het grootste kasteel van Nederland: kasteel De Haar in Haarzuilens. Midden in de polder bij Utrecht ligt dit sprookjesachtige slot.
We waren op stap samen met MMIM en dat betekent veel zien, lekker picknicken en een, voor Kaco's doen, bijzonder actief dagje uit met doolhoven en estafettewedstrijden. De dag werd gezellig en in stijl afgesloten met een hapje eten in de plaatselijke herberg.
Op de terugweg ging Kaco verder op de toeristische tour. Op onze rit binnendoor naar Koekstad kwamen we langs de Pyramide van Austerlitz (die eigenlijk al gesloten was, zodat we 'm helemaal voor ons zelf hadden).

En het Belgenmonument bij Amersfoort. Gebouwd als dank namens de honderdduizenden Belgen die in de Eerste Wereldoorlog naar ons land vluchtten.
Co heeft de eerste horde van de laatste loodjes van de studie achter de rug. Dit betekent weer meer tijd voor (andere) leuke dingen ;-)

donderdag 18 juni 2009

Zeg het met post-its...

Even een filmpje voor 'het acuut in de plus schieten'.
Fijne donderdag.
met dank aan: Dark roasted Blend

maandag 15 juni 2009

I can count Romans me...

Hoera, het ei is gelegd. De teerling is geworpen. Het grootste loodje van de laatste loodjes is klaar. Co heeft vandaag zijn scriptie ingeleverd om 16:38 uur precies. Co is lettterlijk uitgeteld.

vrijdag 12 juni 2009

de Dana International onder de bloemen...

Deze Gerbera is zo dramatisch, flamboyant, prachtig schreeuwerig dat ze gewoon mee moest naar huis. Nu staat ze in de vensterbank op een blits vaasje te te lonken en te pronken.

dinsdag 9 juni 2009

Dakje vordskaarbee

Kleine Lee uit Kaasstad heeft erg meegeleefd met Co's rondreis door Piramidediarreeland. Vooral omdat hij wist dat Co een echte stenen scarabee voor hem mee terug zou nemen uit de woestijn! Als dank kreeg Kaco vandaag een postpakketje met deze mooie Egyptische tekening.
En als bonus ook een mooie tekening van Kleine Lee Twee.
Daar genieten we van, net als van de cultureel verantwoorde Rijksmuseum chocolade.

Enne... We zijn wel nieuwsgierig wat Moeder Lee met het knutselpakketje heeft gedaan...

maandag 8 juni 2009

Seopletters...

fi yuo cna raed tihs, yuo hvae a sgtrane mnid too. Cna yuo raed tihs? Olny 55 plepoe out of 100 can. I cdnuolt blveiee taht I cluod aulaclty uesdnatnrd waht I was rdanieg... The phaonmneal pweor of the hmuan mnid, aoccdrnig to a rscheearch at Cmabrigde Uinervtisy, it dseno't mtaetr in waht oerdr the ltteres in a wrod are, the olny iproamtnt tihng is taht the frsit and lsat ltteer be in the rghit pclae. The rset can be a taotl mses and you can sitll raed it whotuit a pboerlm. Tihs is bcuseae the huamn mnid deos not raed ervey lteter by istlef, but the wrod as a wlohe. Azanmig huh? yaeh and I awlyas tghuhot slpeling was ipmorantt! (met dank aan de Kampenaartjes)



Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinretsiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blegnaijrk is is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse patals saatn. De rset van de ltteers mgoen wllikueirg gpletaast wdoren en je knut vrelvogens gwoeon lzeen wat er saatt. Dit kmot odmat we neit ekle ltteer op zcih lzeen maar het wrood als gheeel.Alleen al door Kaco's beider werk vinden we spelling toch belangrijk. Dit soort teksten maakt wel dat je een spellingsfoutje best kan relativeren. Kennelijk beïnvloedt een lettertje verkeerd de inhoudelijke boodschap niet.

Cool, dat onze hersenen dit kunnen he! Ka's leerlingen zouden zeggen:

"SKILLS"


vrijdag 5 juni 2009

Wijs...

Geluk neemt toe door acceptatie.


Geluk neemt af door te hoge verwachtingen.
(Michael J. Fox bij Oprah, onderwerp Parkinson)



Op het moment leven 'de hersenen' voor ons weer extra. Door een bezoek aan een revalidatiecentrum met een leerling, voor begrip en geruststelling over de hersenbloeding van zijn moeder. Door de zorgen die we hebben over onze Sleutelstadneef.



Daarom waren we heel blij met dit filmpje! Het duurt 18 minuten maar het is echt de moeite waard.



Voor kacokijk: ontroerend, relativerend, geruststellend en verwondering over hoe knap we in elkaar zitten en hoe sterk de menselijke hersens zijn.