donderdag 31 juli 2008

En nog vele jaren tezaam!

Dit stond op de uitnodiging voor het verrassingsetentje dat we gisteravond hadden in Amsterdam. Co's broer had een bijzonder spannende, smakelijke, leuke plek gevonden ter gelegenheid van ons 10 jarig jubileum aankomende zondag. CO's moeder zag dat het goed was, Co's vader had een heerlijk zonnetje geregeld en dus gingen we met zijn vijven op stap. Met de pont naar Amsterdam noord. Waar het restaurant was gevestigd op een oude scheepswerf.
Ongedwongen sfeer, lekker gezeten, lekker gegeten, gekeken naar alle boeiende mensen die er waren (ook veel knappe vriendinnen van broer). Verder een mooie omgeving waar ruimte is voor industriele kunstprojectjes. Wat onder meer betekent dat er mensen in oude trams wonen. Er een plek is waat je graffiti kan spuiten. Er super spannende loodsen staan met rommelaartjes erin en je hier heerlijk zelf ook kan scharrelen. Het was een topdag! Bedankt!

Met dank aan Co's moeder



Met dank aan Co's broer

woensdag 30 juli 2008

Treintjes kijken


Insiders weten dat Co een voorliefde heeft voor transportmiddelen, bij voorkeur op rails. En dus kon hij in het oosten van Duitsland zijn hart ophalen. Daar rijden nog echte smalspoortreintjes, o.a. bij Bad Doberan en op Rügen. Maar ook is er bij Prora een heerlijk ongeorganiseerd transportmuseum, met vliegtuigen, auto's en allerlei restjes uit het voormalige oostblok bij elkaar. Van piepkleine lokjes tot een enorme sneltreinlocomotief. Met Lenin en Stalin op de neus.


dinsdag 29 juli 2008

De raket van kuifje

Nog een dagje naar Peenemunde. Plaatsje in voormalig Oost Duitsland dat vooral bekend is om zijn basis waar de beruchte V1 en V2 vergeldingswapens zijn ontwikkeld. Oorlogstuig is mooi. De vormen zijn strak en gestroomlijnd. Het is geweldig om bij Migs en gevechtshelicopters te staan. Verder liggen er hier en daar bommen. En is het lastig om ook maar iets bedreigends in de 'kuifjeraket' te zien. Tot je de achtergronden leest/bedenkt/ophaalt. Nederlandse dwangarbeiders hoort vertellen over hun tijd in concentratiekamp Dora. En je bedenkt dat er meer dwangarbeiders dood zijn gegaan bij het ontwikkelen van deze wapens dan er slachtoffers gevallen zijn door bombardementen van V1 en V2 raketten. Klinkt Nazi-achtig toch... Een groot en 'nobel' streven vervalt in een farce omdat de kleine details niet worden meegenomen. Een raket de ruimte insturen was het oorspronkelijke plan. De ontwerper van de V2 heeft uiteindelijk wel succes gehad. Maar dan bij een andere grootmacht. Al blijft het ontnuchterend om te beseffen dat nog steeds 99 % van alle gebouwde raketten een militair doel dient.

maandag 28 juli 2008

Kaco bekijkt Prora

De reden om dit jaar naar Rügen te gaan was een bezoekje aan Prora, een nooit afgebouwd hotelcomplex uit de jaren 30. Zoals de foto laat zien was dit complex groot. Maar als je bedenkt dat dit slechts één van acht slaapgebouwen van het hotel is, dan besef je dat het ENORM moet zijn. En dat is het ook: 4,5 kilometer lang en 6 verdiepingen hoog, met 10.000 tweepersoonskamers, 18 enorme eet- en recreatiecomplexen, twee golfslagbaden van elk 4 hectare groot en een feestzaal waar alle 20.000 bezoekers in konden. Het is zelfs zó groot dat een maquette van het geplande complex in schaal 1:250 nog altijd 18 meter lang is:
Prora werd tussen 1936 en 1939 gebouwd door de Nationaal-Socialistische organisatie Kraft durch Freude. Deze organisatie moest de Duitse arbeiders verleiden tot het nazisme door ze onder meer vakantiereizen aan te bieden. Voor dit doel werd het hotel Prora gebouwd. Voor 4 Mark per (piepkleine) tweepersoonskamer per nacht (omgerekend nu 48 euro) zouden de arbeiders 'vakantie' krijgen op nazistische wijze: van 6.00 uur tot 22.00 uur werd precies voor ze uitgekiend welke vrijetijdsactiviteiten ze verplicht moesten volgen.
Door het uitbreken van de oorlog werd het hotelcomplex nooit afgebouwd. Het deel dat in ruwbouw klaar was, werd na de oorlog hermetisch van de buitenwereld afgesloten. Het werd in gebruik genomen door het Oost-Duitse leger als de grootste kazerne van de wereld.
Bizar is vooral de geschiedenis van Prora sinds de val van de Muur. In de chaotische dagen na de 'Wende' werd het complex door dagjesmensen overspoeld en geplunderd. Sindsdien zijn er tientallen plannen geweest om het vervallen complex opnieuw te gebruiken. Op dit moment biedt Prora onderdak aan onder meer een discotheek, eetgelegenheden, bedrijven en een groot aantal musea, waaronder een documentatiecentrum over het complex. Maar samen vullen ze nog niet eens één van de acht slaapgebouwen. Dus een zinvolle herbestemming heeft het complex daarmee nog steeds niet. En waarschijnlijk krijgt dat het ook nooit, want eigenlijk is Prora voor elke toepassing te groot.

zaterdag 19 juli 2008

Deutsche Mitzingers

Wir gehen Ferien halten.Uber ein Week sind wir wieder thuus.
Hartelijke grusse und gluck auf
kaco




en nog eentje om ons Deutsch te oefenen...

vrijdag 18 juli 2008

Dagje mijnbouw

En waar liep die sportieveling? Op de Halde (afvalberg of terril) van de kolenmijn Prosper Haniel. Samen met mountainbikers en HJ, Krien en Kaco. Het was weer tijd voor een dagje industrie kijken. Dit kan natuurlijk altijd goed in Charleroi. Maar ook het Duitse Ruhrgebied heeft zijn juweeltjes. Gewapend met Bernard TomTom, een uitgebreide Prospectus samengesteld door HJ, pepermuntballen, broodjes, ander lekkers en ons goede humeur trokken wij naar het Duitse Nationale Bergbaumuseum. Een super aanrader!!! Einer enorme, sehr Deutscher Grundlicher Museum, een mijn eronder en een lifttoren erboven. Leuk voor volwassenen en voor kinderen! Daarna zingend in de regen, de Kruisweg langs, de Halde op! Waanzinnig landschap! Na deze ervaringen kunnen we als nieuwbakken mijnkenners zeggen: Gluck Auf, met de fotoserie! (en met die van HJ)

Juul gaat lekker afzien 2...

Het zit er bijna op. De laatste dag van De vierdaagse! Juul bikkelt dapper door, zowel bij het lopen als met haar weblog. Helemaal Top!
We moesten gister nog aan haar denken toen we deze sportieveling zagen...

dinsdag 15 juli 2008

Waarom hebben we eigenlijk een kat?

Net gezien op televisie.
Erg leuk. En heel herkenbaar voor alle kattenliefhebbers.

zondag 13 juli 2008

Juul gaat lekker afzien...

We doen het haar niet na! Onze sportieve gastblogger Juul gaat komende week de vierdaagse van Nijmegen lopen. Op deze website kan je haar belevenissen volgen. Veel plezier! En Juul, veel succes!

zaterdag 12 juli 2008

Er is er (alweer) een jarig...

Vandaag is onze Juul jarig! Gefeliciteerd! Maak er een mooie dag van. Volgende week loopt deze jonge blom opnieuw De vierdaagse van Nijmegen.
Hoe oud ze is geworden?

woensdag 9 juli 2008

Kampens oudste is jarig!

Speciaal voor een van de vier leukste Kampenaartjes:
Oudste, van harte gefeliciteerd!

dinsdag 8 juli 2008

Volhoudertje

En terwijl iedereen al lang weer afgekoeld is van de Oranjekoorts is er nog één stugge volhouder. De Koeksteedse Stedenmaagd straalt nog fier haar Oranjeliefde uit vanaf de fontein op het mooiste plein van Nederland.

donderdag 3 juli 2008

Afvalbakken en stelten

Pas vrijdagavond begint het officieel, maar Kacokijk kan nu alvast een tipje van de sluier oplichten: Deventer op Stelten is de aftrap voor het nieuwe Koekstadse afvalbakkenevenementenbeleid!
Op het terrein van het plaatselijke buurtbeheerbedrijf is deze week hard gewerkt om alle evenementencontainers te voorzien van stickers en feestelijke vlaggetjes. En natuurlijk onder het toeziend oog van DSF-corryfee Jos (die natuurlijk ook een eigen website heeft).
En om alles aan het volk kenbaar te maken is er ook een reusachtige promotiecampagne in gang gezet.
Dus kom dit weekeinde naar Deventer op Stelten en geniet van al die mooie rooie evenementenbakken!
Eeehh, leuke acts bedoel ik. Natuurlijk.

woensdag 2 juli 2008

Gastblog van Textielstads beroemdste blogger

Met trots, ontroering en vol vreugde kunnen wij onze kijkers een gastblog aanbieden van onze Bloggoeroe. Onz' hoop in bange dagen. Onze partner in crime (en nog van vele anderen waaronder natuurlijk zijn eigenste Krien). Een gewaardeerd lid van de industriële vereniging in oprichting. Befietser van de berg der bergen. Charmant, gezellig, bierkenner bij uitstek. Muziekconnaisseur die niet terugdeinst voor oubollig en disco. Verdere aankondiging zal de maestro zelf doen.

beste vrinden uit koekstad,

bijgesloten een achttal plaatjes van vuilnisbakken. jawel, bakken uit het naburige provinciehoofdstad. het viel mij op dat zich in deze belangrijke bestuurszetel een grote verscheidenheid aan afvalbakgebeuren aftekent. de bijgevoegde plaatjes zijn allen binnen een straal van een krappe driehonderd meter geflitst, hetgeen mij doet vermoeden dat er in deze gemeente zeker nog meer verschillende modellen te vinden moeten zijn. ik hou in ieder geval mijn ogen open!

m.vr.gr.

h. job, plaatjesmaker, blogger en kale fietser


dinsdag 1 juli 2008

natuurlijk?!? prijsvraag!!!

Al een hele tijd terug zijn we een weekje naar Londen geweest. Super leuk, goede herinneringen, ook aan het Natural History Museum. Zijpaadjes in de evolutie, uitgestorven dieren, Victoriaanse siervoorwerpen van dieren waar je nou niet meer mee aan kan komen. Kortom, als je ooit in Londen bent...
Prijsvraag:
welke dieren staan er op de twee volgende foto's? Een hint, de ene is al lang uitgestorven. Van de andere dachten ze dat hij uitgestorven was, een dino-relict.
Met name van Miech hebben we hoge verwachtingen ;-) maar laat anderen dat niet weerhouden om mee te doen. De prijs nemen we mee vanaf Rugen, mmm. We houden natuurlijk wel rekening met de voorkeuren van de winnaar/winnares.

Maar hoe komen we hier nu op...
op deze website zie je ook mummies, skeletten en opgezette dieren. Zoals dit in elkaar gefrutselde monstertje. Fraude, sensatiezucht en huisvlijt is dus van alle tijden. 't is wel een poepie, toch...
In het Rijksmuseum voor Volkenkunde in Leiden hebben ze zelfs een Japanse zeemeermin van meer dan 200 jaar oud. Ik weet alleen niet of ze nog zeebonken kan verleiden.